Nyt keksin sen nimen mikä buumi minuun on iskenyt. Ajattelin ensin että se on sitä maalaisromantiikkaa kun kaikenlainen vanha, romanttinen ja kulahtanut kiinnostaa. Mutta kun se on ehkä hieman liian "hörhelöistä" minun makuuni, tyyli on kyllä muuten ihan mukava. Nyt keksin että tälle "taudille" eli sisustustyylille on nimikin, se on chappy chic! Tässä lainattu kuvaus tyylistä:

"Shabby chic on englantilaisen Rachel Ashwellin kehittelemä sisustustyyli, jonka tuntomerkkejä ovat mm. kirpputorilöydöt ja vanhat kukkakuosit. Shabby chic-tyylissä sohvat ja nojatuolit päällystetään valkoisilla pestävillä irtopäällisillä. Kuluneita ja haalistuneita kukkakuoseja yhdistellään viehättävästi vanhoihin vuodevaatteisiin. Tyylin ehdoton tavaramerkki on myös vanhat kristallikruunut. Myös pitsit ja röyhelöt kuuluvat osana tyyliin.

Kulunutta ja laiminlyötyä

Kaikki vanha, kulunut ja laiminlyöty on olennainen osa kokonaisuutta. Vanhojen esineiden kunnioitus on tärkeää. Tyylissä yhdistellään ennakkoluulottomasti uutta ja vanhaa. Kulunutta pintaa ei tarvitse hävetä, eikä myöskään parittomia astioita. Mitkä tahansa yhdistelmät kelpaavat, kunhan silmä lepää niissä.

Shabby chicissä valkoinen on ehdoton pääväri. Tyylin palettiin sisältyvät myös miltei kaikki pastellivärit, etenkin vaaleanpunainen. Maljakoissa on aina oltava tuoreita kukkia, ja mielellään jokaisessa huoneessa. Yksi Shabby chicin luojan ajatuksista onkin, että kukaton huone on sieluton huone. Mikäli verhot on oltava, ne ovat hyvin yksinkertaiset. Röyhelöitä voi olla tyynyliinoissa, muttei verhoissa.Shabby chic on romanttinen sisustustyyli, joka on yhtä aikaa tyylikäs, rento ja käytännöllinen. Lisäksi se on halpa ja kaikille soveltuva tyyli, koska sen idea perustuu juuri kirpputorilöytöihin ja vanhoihin huonekaluihin, jotka on helppo uudistaa maalaamalla."

No ehkä noi kukkakuosit ei kovin isoissa määrin kolahda minuun.. ainakaan vielä :)

Onko joku muu mahdollisesti tuntenut saavansa tartunnan tähän kyseiseen "tautiin"?