Pullat

5dl maitoa

50 g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n. 15 dl vehnäjauhoja

n. 150 voita tai margariinia

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

 

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

 

 

Paista pikkupullat 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Paista pitkot 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min.

 

MAUKASTA LASKIAISTA KAIKILLE!!