Ohjeen otin Marien blogista.
Tein kakun noin 1,5 kertaisena..
Pipari-luumurahkakakku
halk. 18 cm vuokaan
pohja:
n. 25-30 piparkakkua
50g margariinia
2-3 rkl luumumarmeladia
Täyte:
21/2 dl flora vanillaa tai flora vispiä
500g maitorahkaa
1-1 1/2 dl luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 tl kanelia
5 liivatelehteä
1/2 dl glögiä
1/2 sitruunan raastettu kuori (tätä en laittanut, mutta sopisi varmaan hyvin)
5-7 piparkakkua
Koristeet:
noin 1 dl kuohukermaa
marsipaanikoristeita
tomusokeria
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Murskaa piparit hienoksi. Lisää sulatettu rasva. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjaan. Levitä ohut kerros luumumarmeladia keksimurujen päälle. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka, luumumarmeladi, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet glögiin. Kaada glögi ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon, kokoajan sekoittaen Murskaa käsin joukkoon piparit ja sekoita. Kaada täyte piparipohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Vaahdota kuohukerma. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun päälle tasaisesti, pursota loput reunojen ympäri. Koristele marsipaanikoristeilla ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Kommentit