Vappuaaton iltapala

kebabia + kebabkastiketta

perunasalaattia (kaupan valmista)

patonkia ja pippurijuustoa

sinihomejuustoa ja viinirypäleitä

kreikkalaista salaattia (jäävuorisalaattia, salaattikuutioita, tomaattia, sipulia, oliiveja)

punaviiniä

 

Vappuaamiainen

paistettuja nakkeja, pekonia ja munia

papuja tomaattikastikkeessa

leipää ja kahvia

 

Jossain välissä välipalana...

Appelsiiniriisi

 

1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä

n. 7 dl vettä

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

3 tl vanilliinisokeria

3 appelsiinia

 

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi.
Huuhdo riisit siivilässä kylmällä vedellä ja jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Pilko kuoritut appelsiinit pieniksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna viilentyä jääkaapissa ennen tarjoilua.