Vappuaaton iltapala
perunasalaattia (kaupan valmista)
patonkia ja pippurijuustoa
sinihomejuustoa ja viinirypäleitä
kreikkalaista salaattia (jäävuorisalaattia, salaattikuutioita, tomaattia, sipulia, oliiveja)
punaviiniä
Vappuaamiainen
paistettuja nakkeja, pekonia ja munia
papuja tomaattikastikkeessa
leipää ja kahvia
Jossain välissä välipalana...
Appelsiiniriisi
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
n. 7 dl vettä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3 appelsiinia
Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi.
Huuhdo riisit siivilässä kylmällä vedellä ja jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Pilko kuoritut appelsiinit pieniksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna viilentyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kommentit