MANSIKKAKAKKU

 

Vuokaan:

voita

korppujauhoja

 

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Kostutukseen:

mehua

 

Täyte:

2 dl Vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
130 g (valko)suklaata

mansikkasurvosta

 

Päälle:

250 g tuoreita mansikoita

 

Kiille:

1 dl vettä

1/2 dl hyytelösokeria

 

Reunoille:

2 dl Vispikermaa

1,5 rkl tomusokeria

1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35-40 min.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Kokoa kakku. Kostuta jokainen kakkulevy vuorollaan mehulla. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun molempiin väleihin mansikkasurvosta sekä suklaatäytettä.

Jätä mansikkasurvoksesta 1/3 päällistä varten.

Laita kakun päälle tuorekelmua ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa kevyt paino päällään muutama tunti tai seuraavaan päivään.

 

Koristele kakku. Levitä kakun pinnalle loppu mansikkamarmeladi. Jos suklaatäytettä on jäänyt välikerroksista, sitä voi levittää ohuen kerroksen kakun sivulle. Poista mansikoista kannat, halkaise pituussuunnassa kahtia ja lado mansikanpuolikkaat kakun pinnalle. Valmista mansikoille kiille. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta se. Kaada joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen. Ota kattila liedeltä ja anna kiilteen jäähtyä pari minuuttia. Levitä kiille mansikoiden päälle. Vaahdota Vispikerma. Lisää joukkoon vaahdotuksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe ja makeuta vaahto tomusokerilla. Pursota vaahto kakun reunoille.