MANDARIINI-RAHKATORTTU

2 pientä vuokaa tai uunipellillinen

 

Pohja:

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4 prk säilykemandariinejä

(tai 2 prk säilykepersikoita tms.)

 

Päälle:

500 g rahkaa
2,5 dl Flora vanillaa
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

 

Koristeet:

maitosuklaa

vaalea suklaa

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan (2 kpl) pohjalle ja reunoille, tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, jauhotetulla kädellä.

Levitä pinnalle mandariiniviipaleet.

Sekoita päälle tulevat aineet keskenään ja kaada vuokaan.

Paista torttua 175 asteessa noin tunti.

Koristele kun torttu on hyvin jäähtynyt.