Viime viikonloppuna tehtiin satsi kebabia pakkaseen. Eilen sitä jo piti sieltä hakea tähän pizzaan.
Pohja:
2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa (n.15g)
5 dl pizzajauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää pizzajauho ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina pellin kokoiseksi leivinpaperin päällä.
Tomaattikastike:
öljyä
mustapippuria
cayannepippuria
valkopippuria
tomaattimurskaa
oregano
suola
Kuullota sipulia ja pippureita öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna hautua hetki. Soseuta. Levitä katike pohjan päälle.
Täyte:
kebabia
sipulia
peperoneja paloina
herkkusieniä
Levitä täytteet tasaisesti tomaattikastikkeen päälle.
Päälle:
juustoraastetta
Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Pizza on parasta kun sen antaa vetäytyä hetken ennen syömistä.
Kommentit