Näin pakkasilla kun tulee enemmän lämmitettyä takkaa ja leivinuunia, niin täytyyhän sitä käyttää hyödyksi. Tässä yksi leivinuunissa valmistunut pata..
Possupata
400 g possun suikaleita
pieni lanttu
pari isoa porkkanaa
iso sipuli
vettä
suolaa
jauhettua mustaapippuria
kokonaisia maustepippureita
pari laakerinlehteä
Ruskista suikaleet padan pohjalla, lisää kuoritut ja kuutioidut kasvikset ja sipuli, kuullota hetki. Lisää vettä sen verran että lihat ja kasvikset juuri peittyvät, lisää mausteita maun mukaan. Kansi padan päälle ja uuniin hautumaan. Meillä pata oli yön yli leivinuunissa ja tässä lopputulos..
NAM! Maistui oikein hyvälle kahden ja puolen tunnin ulkoilun jälkeen. Höysteenä perunamuusia ja vihreää salaattia.
Kommentit