Tässä viikonlopun synttärikakkuni. Resepti yhdistelty monesta eri ohjeesta ja muunneltu oman maun mukaan (..ja taas tuli muratin lehtiä :) ).



Savulohihyytelökakku

pohja:
n. 20 kpl hapankorppuja
75 g margariinia

täyte:
150 g kylmäsavulohta
100 g purjoa
1 dl hienonnettua tilliä
2 prk kermaviiliä
1 prk creme fraicea
4 liivatelehteä
vettä
3 rkl sitruuna mehua

koristeeksi:
kylmäsavulohta
tilliä
purjoa
kurkkua

Hienonna monitoimikoneessa hapankorput ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele hapankorppu pohja siihen päälle tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi. Sekoita täytteen muut ainekset (ei sitruunamehua) monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu ja laita vedestä puristetut liivatelehdet siihen liukenemaan. Kaada liivatesitruunaseos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja koristele ennen tarjoilua oman maun mukaan.