Ohje on kotoisin Kinuskikissan blogista, tein vähän reilumman annoksen kun tein piirakan pellille.
Savulohipiirakka
piirakka vuokaan halk. 26cm
Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
200 g margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 suuri sipuli
1 keskikokoinen purjo
250 g kylmäsavulohisiivuja
3 munaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
1 ruukku tilliä
paprika jauhetta
pippuria
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Voitele vuoka valmiiksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Sekoita munat, maito, kerma, juustoraaste, silputtu tilli ja mausteet keskenään.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sipuli-purjosilppu. Ripottele päälle lohipalat.
Kaada vuokaan lopuksi muista aineksista tehty liemi. Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa.
Kommentit