Kun nyt sitten kerran valmistuin niin pitihän sitä työkavereille tehdä kakku..
Helppo kinkkuvoileipäkakku
27 viipaletta perunalimppua
24 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
0,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
Täyte:
250 g voileipäpikkelssiä (Pirkka)
400 g kevyt sulatejuustoa (Pirkka)
1/2 iso paprika, kuutioina
450 g pizzakuutioita (Portti)
mustaapippuria
Päälle:
400g kevut sulatejuustoa (Pirkka)
Koristeluun:
50 g pizzakuutioita (Portti)
kurkkua, ananasta, jääsalaattia, tomaattia
Sekoita täytteen aineet keskenään. Liuota lihaliemikuutio lämpimään veteen. Poista leipäviipaleista reunat.
Puolet perunalimppuviipaleista levitetään alustalle ja kostutetaan lihaliemellä. Päälle kerros täytettä. Puolet paahtoleipäviipaleista levitetään täytteen päälle, kostutetaan ja täytettä päälle.. Näin joka toinen kerros tulee tummalla leivällä ja joka toinen vaalealla. Lopuksi laitetaan leipien päälle kelmu ja pieni paino (leikkuulauta on hyvä tässä) ja muutamaksi tunniksi kylmään painumaan.
Ennen tarjoilua levitetään kakun päälle sulatejuusto ja koristeet. Koristeiksi tein kurkkumuratteja ja tomaattiruusuja, joiden ohjeen löysin muistaakseni Marien blogista, sekä ananaskukkia ja pieniä lehtiä kurkusta. NAM!
Tässä koristeet näkyy ehkä vähän paremmin..
Helppo kinkkuvoileipäkakku
27 viipaletta perunalimppua
24 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
0,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
Täyte:
250 g voileipäpikkelssiä (Pirkka)
400 g kevyt sulatejuustoa (Pirkka)
1/2 iso paprika, kuutioina
450 g pizzakuutioita (Portti)
mustaapippuria
Päälle:
400g kevut sulatejuustoa (Pirkka)
Koristeluun:
50 g pizzakuutioita (Portti)
kurkkua, ananasta, jääsalaattia, tomaattia
Sekoita täytteen aineet keskenään. Liuota lihaliemikuutio lämpimään veteen. Poista leipäviipaleista reunat.
Puolet perunalimppuviipaleista levitetään alustalle ja kostutetaan lihaliemellä. Päälle kerros täytettä. Puolet paahtoleipäviipaleista levitetään täytteen päälle, kostutetaan ja täytettä päälle.. Näin joka toinen kerros tulee tummalla leivällä ja joka toinen vaalealla. Lopuksi laitetaan leipien päälle kelmu ja pieni paino (leikkuulauta on hyvä tässä) ja muutamaksi tunniksi kylmään painumaan.
Ennen tarjoilua levitetään kakun päälle sulatejuusto ja koristeet. Koristeiksi tein kurkkumuratteja ja tomaattiruusuja, joiden ohjeen löysin muistaakseni Marien blogista, sekä ananaskukkia ja pieniä lehtiä kurkusta. NAM!
Tässä koristeet näkyy ehkä vähän paremmin..
Kommentit