Viime viikonloppuna tehtiin pitkästä aikaa kebabia.. NAM!!

KEBAB

2 kg naudan jauhelihaa
0,35 dl jauhettua mustapippuria
60 g aromisuolaa

Sekoita jauheliha ja mausteet tasaiseksi massaksi ja vaivaa käsin tai koneella kunnes taikina on sileää ja kiinteää (koneella n.10 min., käsin kauemmin).
Muotoile massasta noin 10 cm paksu tanko.

2075574.jpg

Kääri tanko tiukasti folioon. Folion täytyy olla mahdollisimman tiivis, ettei liha pääse kuivumaan.

2075577.jpg

Käärö pellille ja uuniin. Paista lihaa noin 4 tuntia 100 asteessa.
Anna vetäytyä puoli tuntia paiston jälkeen.
Siivuta liha suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä..

2075579.jpg

.. ja nauti sopivien lisukkeiden kera.

2075580.jpg

Näissä annoksissa lisukkeina jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia, suolakurkkua, tomaattikastiketta ja maustamatonta jogurttia.

Tässä vielä tuo tomaattikastikkeen ohje..

KEBABKASTIKE

2 purkkia tomaattimurskaa (350-400g purkkeja)
1 pilkottu sipuli
0,5 dl öljyä
3 rkl jauhettua paprikaa
0,5 rkl jauhettua cayennepippuria
1 rkl jauhettua mustapippuria
0,5 rkl jauhettua valkopippuria
2 rkl sipulijauhetta
2 rkl valkosipulijauhetta
0,5 rkl suolaa
vettä tarvittaessa

Kuullota sipuli öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai mausteita.